Stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter och enkel bearnaise
30-40
10
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter och enkel bearnaise

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • rödvinsvinäger

Rostade rotfrukter

Palsternacka
300 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm

Sallad

Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Romansallad
1 st
Cocktailtomater
125 g
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk

Enkel bearnaise

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Stekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Skala palsternacka och morot. Klyfta palsternacka och morot och lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt, blanda väl. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna mjuknat något.
  3. Sallad: Skiva snackgurka och finhacka rödlök. Bryt romansallad i mindre bitar. Halvera cocktailtomater. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
  4. Enkel bearnaise: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  5. Stekt fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på köttet. Skiva sedan fläskkotletten i jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. 
  6. Servera stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter, sallad och enkel bearnaise.