Poké bowl med lax, sötsyrligt rödkål och limeaioli
30-40
Laktosfri

Poké bowl med lax, sötsyrligt rödkål och limeaioli

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • salt
  • vitvinsvinäger

Jasminris

Jasminris
135 g

Sötsyrligt rödkål

Vatten
1 dl
Socker
½ dl
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
2 msk
Strimlad rödkål
125 g

Marinerad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Salt

Limeaioli

Lime
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Grönsaker

Snackgurka
1 st
Morot
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 848 kcal
  • Fett 43 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sötsyrligt rödkål: Koka upp vatten och tillsätt socker, salt och vitvinsvinäger. När sockret löst sig, rör ner strimlad rödkål och sjud under lock ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och låt stå till servering.
  3. Marinerad lax: Skär laxfilé i kuber och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn laxen på hög värme runt om ca 2 min. Lägg över i en skål och blanda försiktigt ner teryakisås.
  4. Limeaioli: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Lägg majonnäs i en skål och blanda ner limeskal, pressad vitlök och salt.
  5. Grönsaker: Skär gurka i långa skivor med osthyvel. Skala och grovriv morot.
  6. Servering: Häll av rödkålen. Lägg jasminris i 2 skålar. Fördela rödkål, morot, gurka och lax över riset. Toppa med limeaioli och servera med limeklyfta.