Bifteki med grekisk sallad, fetaost, oliver och rostad paprikacrème
30-40

Bifteki med grekisk sallad, fetaost, oliver och rostad paprikacrème

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • rödvinsvinäger

Potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt

Rostad paprikacrème

Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Bifteki

Bladpersilja
10 g
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Blandfärs
250 g
Olivolja

Grekisk sallad

Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Torkad oregano
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Snackoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 777 kcal
  • Fett 44 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Potatis: Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, pressad vitlök och salt. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  3. Rostad paprikacrème: Halvera röd paprika och plocka ut kärnhuset. Lägg paprikahalvorna i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills den känns mjuk. Lägg över i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök. Mixa slät med stavmixer. Blanda ner matyoghurt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Bifteki: Finhacka bladpersilja. Lägg i en rymlig bunke tillsammans med ströbröd, mjölk, salt, spiskummin, torkad oregano och pressad vitlök. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronskal och blandfärs i bunken. Forma färsen till 2 biffar.
  5. Bifteki: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
  6. Grekisk sallad: Skala och halvera gurka på längden. Skrapa bort kärnhuset och skär gurkan i cm-tjocka skivor. Skär rödlök i tunna skivor. Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Bryt fetaost i bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och toppa med snacksoliver.
  7. Klyfta den använda citronen. Servera bifteki med rostad potatis, grekisk sallad, rostad paprikacrème och citronklyfta.