Pasta alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola
Laktosfri

Pasta alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola

3.65 (139)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
1 krm
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Olivolja
Linguine
200 g
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 768 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Tärna aubergine och lägg i ett durkslag. Blanda med salt och låt ligga och dra ca 15 min. 
Klyfta bananschalottenlök och finhacka vitlök. Fräs nötfärs i en stekgryta med lite olivolja ca 5 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare ca 10 min.
Låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Vänd auberginen i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den mjölpanerade auberginen tills den har fått en fin stekyta, ca 4 min.
Koka linguine i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Smula sönder fetaosten. Servera nykokt pasta med nötfärsragu. Toppa med stekt aubergine, ruccola och smulad fetaost.
Smaklig måltid!