Bowl med sesamstekt nötfärs, sötsyrlig gurka och sojamajonnäs
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Bowl med sesamstekt nötfärs, sötsyrlig gurka och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g
Morot
2 st
Rädisor
1 förp

Sötsyrlig gurka

Socker
2 tsk
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Snackgurka
1 st

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk

Sesamstekt färs

Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 833 kcal
  • Fett 46 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sötsyrlig gurka: Blanda socker, salt och vitvinsvinäger i en bunke. Skär gurka i tunna skivor och blanda ner i bunken.
  3. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  4. Skala och grovriv morötter. Halvera rädisor.
  5. Sesamstekt nötfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs och vitlök ca 6 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är genomstekt. Blanda ner socker, japansk soja, sesamolja och sesamfrön. Stek ytterligare ca 1 min.
  6. Lägg ris i botten på två tallrikar. Toppa med sötsyrlig gurka, morötter, rädisor och sesamstekt nötfärs. Servera med sojamajonnäs.