Kyckling i sötsur sås med grönsaker, ananas och basmatiris
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling i sötsur sås med grönsaker, ananas och basmatiris

4.13 (97)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • vatten
Kycklingfilé
300 g
Olja
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 msk
Röd chili
½ st
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ananas
1 st
Tomatpuré
1 förp
Socker
1½ msk
Majsstärkelse
1 msk
Rödvinsvinäger
1½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Salt
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
600 kcal
Fett:
7 g
Kolhydrater:
89 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en bunke. Blanda ner 1 tsk neutral olja, japansk sojasås och majsstärkelse.
Tärna ananas smått. Vispa ihop tomatpuré, socker, majsstärkelse, rödvinsvinäger, vatten, kycklingbuljong och japansk sojasås i en kastrull. Tillsätt ananasen och koka upp under omrörning och sjud såsen ca 2 min. Om såsen verkar för tjock späd med lite extra vatten. 
Finhacka röd chili. Skär rödlök och röd paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök, röd chili (efter egen smak) och pressad vitlök ca 3 min. Lägg upp på ett fat. Tillsätt ½ msk neutral olja till stekpannan och fräs kycklingen ca 5 min, tills den har fått fin färg och är helt genomstekt.
Tillsätt grönsakerna och slå över sötsur sås och låt koka upp. Smaka av med lite salt. 
Servera kyckling i sötsur sås med basmatiris.
Smaklig måltid!