Kyckling i sötsur sås med grönsaker, ananas och basmatiris
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling i sötsur sås med grönsaker, ananas och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Majsstärkelse
1 msk
Röd chili
½ st
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta

Sötsur sås

Ananas
1 st
Tomatpuré
1 förp
Socker
1½ msk
Majsstärkelse
1 msk
Rödvinsvinäger
1½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk
Salt

Till servering

Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 600 kcal
  • Fett 7 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kyckling: Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en bunke. Blanda ner 1 tsk neutral olja, japansk sojasås och majsstärkelse.
  3. Sötsur sås: Tärna ananas smått. Vispa ihop tomatpuré, socker, majsstärkelse, rödvinsvinäger, vatten, kycklingbuljong och japansk sojasås i en kastrull. Tillsätt ananasen och koka upp under omrörning och sjud såsen ca 2 min. Om såsen verkar för tjock späd med lite extra vatten. 
  4. Kyckling: Finhacka röd chili. Skär rödlök och röd paprika i mindre bitar.
  5. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök, röd chili (efter egen smak) och pressad vitlök ca 3 min. Lägg upp på ett fat. Tillsätt ½ msk neutral olja till stekpannan och fräs kycklingen ca 5 min, tills den har fått fin färg och är helt genomstekt.
  6. Tillsätt grönsakerna och slå över sötsur sås och låt koka upp. Smaka av med lite salt. 
  7. Servera kyckling i sötsur sås med basmatiris.