Asiatisk lax med sesamfrön, pak choy och jasminris
20-30
Laktosfri

Asiatisk lax med sesamfrön, pak choy och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
¾ förp

Asiatisk lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
¼ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Grönt

Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Kålrabbi
½-1 st
Neutral olja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 667 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Soja- och ingefärssåsen kan även serveras varm!

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
  2. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Asiatisk lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av soja- och ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, eller tills den blir klar.
  4. Grönt: Skär pak choy och rödlök i klyftor. Skala och skär kålrabbi i strimlor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt. 
  5. Servera asiatisk lax med jasminris, grönsaker och soja- och ingefärssås (se tips!).