Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med soltorkad tomat
chilistekt zucchini och pangratto4.01 (70)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Panko
½ förp
Salt
½ krm
Soltorkade tomater
½ burk
Imat
2½ dl
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
1 st
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Chili flakes
½ förp
Linguine
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 744 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 105 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek panko och salt i ca 3 min, tills pankon blivit gyllene. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke tillsammans med imat. Mixa slät med stavmixer. Hacka schalottenlök och vitlök. Skiva röd chili tunt. Tärna tomat.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och röd chili ca 1 min. Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och soltorkade tomatblandningen. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär zucchini i jämntjocka skivor. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek zucchini på hög värme, ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite chili flakes (efter egen smak).
Blanda ner avhälld pasta i pastasåsen. Späd med sparat pastavatten, till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig pasta i djupa tallrikar. Toppa med chilistekt zucchini, ruccola och pangratto.
Smaklig måltid!