Biff Stroganoff med champinjoner och tomatsallad
Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- mjölk
- olivolja
- olja
- paprikapulver
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- torkad oregano
- vetemjöl
- vitlök
Champinjoner
250 g
Lövbiff
500 g
Cocktailtomater
1 ask
Persilja
½ kruka
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Vetemjöl
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Mjölk
3 dl
Vispgrädde
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Potatis
900 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 370 kcal
- Fett:
- 5 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera champinjonerna och strimla lövbiffen.
Halvera tomaterna och lägg i en skål. Finhacka persilja. Strö hälften av persiljan över tomaterna och dressa med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs svamp och pressad vitlök 2-3 min på hög värme. Lägg över vitlöksstekt svamp i en stekgryta. Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan och bryn köttet på hög värme, i omgångar, 2-3 min. Lägg över köttet i stekgrytan.
Vispa ner vetemjöl, paprikapulver, tomatpuré, mjölk, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong, socker, torkad oregano och salt. Sjud 3-4 min.
Strö resterande persilja över stroganoffen. Servera med nykokt potatis och tomatsallad.
Smaklig måltid!