Biff Stroganoff med champinjoner och tomatsallad
Rätten saknar betyg
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- olja
- vitlök
- vetemjöl
- paprikapulver
- tomatpuré
- mjölk
- grönsaksbuljong
- socker
- torkad oregano
Champinjoner
250 g
Lövbiff
500 g
Cocktailtomater
1 ask
Persilja
½ kruka
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Vetemjöl
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Mjölk
3 dl
Vispgrädde
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Potatis
900 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 370 kcal
- Fett: 5 g
- Kolhydrater: 44 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera champinjonerna och strimla lövbiffen.
Halvera tomaterna och lägg i en skål. Finhacka persilja. Strö hälften av persiljan över tomaterna och dressa med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs svamp och pressad vitlök 2-3 min på hög värme. Lägg över vitlöksstekt svamp i en stekgryta. Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan och bryn köttet på hög värme, i omgångar, 2-3 min. Lägg över köttet i stekgrytan.
Vispa ner vetemjöl, paprikapulver, tomatpuré, mjölk, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong, socker, torkad oregano och salt. Sjud 3-4 min.
Strö resterande persilja över stroganoffen. Servera med nykokt potatis och tomatsallad.
Smaklig måltid!