Spaghetti med krämig parmesansås, kalkonbacon och gröna ärtor
20-30

Spaghetti med krämig parmesansås, kalkonbacon och gröna ärtor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • smör
  • vetemjöl

Kalkonbacon

Kalkonbacon
100 g
Neutral olja

Parmesansås

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Gröna ärtor
1 förp

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 761 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Kalkonbacon: Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ca 5 min, tills den är krispig. Lägg över på ett hushållspapper.
  3. Parmesansås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och vispa ner riven parmesan.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och skär morot i stavar. 
  6. Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner parmesansås och gröna ärtor. Servera med kalkonbacon och morotsstavar.