Stekt kycklingfilé med tomatsallad, rostad potatis och vardagsbea
30-40

Stekt kycklingfilé med tomatsallad, rostad potatis och vardagsbea

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk

Rostade rotfrukter

Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tomatsallad

Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Mixsallad
65 g
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk

Vardagsbea

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
1 förp
Salt

Stekt kyckling

Kycklingfilé
300 g
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 563 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Halvera potatis. Skala morot och skär i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
  3. Tomatsallad: Dela tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med olivolja och rödvinsvinäger. Blanda ner mixsallad vid servering. Eller servera allt separat.
  4. Vardagsbea: Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon. Smaka av med lite salt. 
  5. Stekt kyckling: Krydda kycklingfilé med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen under rotfrukterna ca 10 min, tills kyckling är helt genomstekt.
  6. Servera nystekt kycklingfilé med rostade rotfrukter, tomatsallad och vardagsbea.