Marockansk bulgursallad med kyckling, ras el hanout, mynta och torkade tranbär

Marockansk bulgursallad med kyckling, ras el hanout, mynta och torkade tranbär

Rätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Salt
1 krm
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
¾ förp
Bulgur
125 g
(Vete)
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Torkade tranbär
25 g
Morotsjulienne
1 förp
Olivolja
1 msk
Citron
½-1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 535 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt, srirachasås och salt i en liten skål.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt ras el hanout och stek ytterligare ca 2 min.
 Strimla mynta och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål tillsammans med babyspenat, morotsjulienne och torkade tranbär. Blanda ner kokt bulgur och kryddstekt kyckling. Dressa salladen med olivolja, pressad saft från citronen, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ljummen bulgursallad med srirachayoghurt.
Smaklig måltid!