Marockansk bulgursallad med kyckling, ras el hanout, mynta och torkade tranbär
15-20

Marockansk bulgursallad med kyckling, ras el hanout, mynta och torkade tranbär

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Srirachayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Salt
1 krm

Kryddstekt kyckling

Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
¾ förp

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Torkade tranbär
25 g
Morotsjulienne
1 förp
Olivolja
1 msk
Citron
½-1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 535 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Srirachayoghurt: Blanda matyoghurt, srirachasås och salt i en liten skål.
  3. Kryddstekt kyckling: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt ras el hanout och stek ytterligare ca 2 min.
  4. Bulgursallad: Strimla mynta och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål tillsammans med babyspenat, morotsjulienne och torkade tranbär. Blanda ner kokt bulgur och kryddstekt kyckling. Dressa salladen med olivolja, pressad saft från citronen, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Servera ljummen bulgursallad med srirachayoghurt.