Pannoumitacos med ananas och tomatsalsa
20-30
Vegetariskt

Pannoumitacos med ananas och tomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja

Grönsaker

Ananas, bit
1 st
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st

Tacos

Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Chili flakes

Stekt pannoumi

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 636 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill ha mer smak till de vuxna. Krydda upp hälften av yoghurten med lite chiliflakes och salt!

  1. Grönsaker: Tärna ananas, snackgurka och tomat smått. Strimla romansallad. Lägg upp i separata skålar.
  2. Tacos: Lägg upp tomatsalsa i en skål och matyoghurt i en annan (se tips). Värm tortillabröd i en torr och het stekpanna och varmhåll i en ren kökshandduk.
  3. Stekt pannoumi: Tärna pannoumi smått. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek pannoumi runtom ca 2 min, tills gyllene. Smaka av med lite salt.
  4. Servera tortillabröd och låt alla runt bordet fylla sin egen taco!