Piccata milanese - Parmesanpanerad fläskkotlett med tomatsås och basmatiris
30-40
Laktosfri

Piccata milanese - Parmesanpanerad fläskkotlett med tomatsås och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Basmatiris

Basmatiris
135 g

Tomatsås

Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
2 tsk
Salt
½ tsk
Socker
2 krm
Svartpeppar

Parmesanpanerad fläskkotlett

Fläskkotlett
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
Neutral olja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 687 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, lägg lite plastfolie över köttet och banka ut köttbitarna till större schnitzlar. Använd exempelvis en liten kastrull att banka med.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomatsås: Fräs pressad vitlök i en liten kastrull med olivolja ca 1 min på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, torkad oregano, salt, socker och nymald svartpeppar. Låt sjuda på låg värme ca 10 min.
  3. Parmesanpanerad fläskkotlett: För en större schnitzel se tipset! Vispa upp ägg på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik. Blanda ihop riven parmesan och ströbröd på en tallrik. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet i först vetemjöl, sedan ägg och sist parmesanblandningen. 
  4. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade kotletterna ca 3 min per sida, tills de är gyllenbruna och helt genomstekta.
  5. Tomatsallad: Lägg upp cocktailtomater och mixsallad i separata skålar. Eller om ni vill, halvera tomaterna och lägg i en skål tillsammans med salladen. Dressa sedan salladen med lite olivolja, balsamicovinäger och salt.
  6. Servera parmesanpanerad fläskkotlett med tomatsås, basmatiris och tomatsallad.