Balkanbolognese med spaghetti och vitlöksfräst zucchini

Balkanbolognese med spaghetti och vitlöksfräst zucchini

Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Spaghetti
200 g
(Vete)
Zucchini
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Ajvar relish
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
1 dl
Salt
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 751 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. 
Tärna zucchini. Grovhacka gul lök.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini med pressad vitlök och salt ca 4 min på hög värme. Lägg upp på ett fat. 
Hetta upp lite mer olivolja i den använda stekpannan och fräs lök ca 1 min. Tillsätt nötfärs och stek ytterligare ca 4 min, tills den är helt genomstekt. Blanda ner vispgrädde, ajvar relish, kycklingbuljong och vatten. Låt puttra ca 5 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Blanda ihop kokt pasta med balkanbolognese. Servera toppad med vitlöksfräst zucchini.
Smaklig måltid!