Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola
20-30
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
125 g
Ruccola
30 g

Mandel- och ärtpesto

Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Citron, skal och saft
½ st
Gröna ärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
15 g
Babyspenat
30 g
Neutral olja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Dela broccoli i mindre buketter. Halvera cocktailtomater.
  2. Mandel- och ärtpesto: Finriv tanelliost. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg gröna ärtor i ett durkslag, doppa ner det i pastakastrullen och låt vara i ½ min.  
  3. Till servering: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  4. Mandel- och ärtpesto: Lägg gröna ärtor i en mixerbunke, men spara ca ½ dl gröna ärtor till steg 5. Tillsätt pressad vitlök, mandelspån, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk) och babyspenat, neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa ihop till en pesto med stavmixer.
  5. Blanda avrunnen pasta och broccoli med mandel- och ärtpesto, resten av ärtorna och det sparade pastavattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera pasta med mandel- och ärtpesto och broccoli. Toppa med ruccola och cocktailtomater.