Carnitabowl - stekt fläskkotlett med ris, salsa, lime och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
- socker
Carnitas
Fläskkotlett
300 g
Paprikapulver
½ förp
Torkad oregano
½ förp
Salt
½ tsk
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Neutral olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Salsa
Lime
1 st
Tomat
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Till servering
Basmatiris
1 dl
Koriander
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Carnitas: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och skär köttet i tunna strimlor. Lägg i en bunke och blanda med 1 tsk neutral olja, paprikapulver, torkad oregano och salt.
- Strimla rödlök och röd chili (tänk på att chili varierar i styrka).
- Salsa: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna tomat och grön paprika smått. Hacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad limesaft, koriander, salt och socker.
- Carnitas: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet och löken ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och låt koka ihop ca 1 min tills köttet är helt genomstekt.
- Lägg basmatiris i skålar, toppa med carnitas, salsa och resten av koriandern.