Nötfärs i krämig jordnötssås med sallad på pak choy och böngroddar
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Nötfärs i krämig jordnötssås med sallad på pak choy och böngroddar

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • rödvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • neutral olja

Jasminris

Jasminris
135 g

Jordnötssås

Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
1½ msk
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl

Sesam- och limedressad sallad

Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Böngroddar
½ förp
Lime
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salt

Nötfärs i krämig jordnötssås

Nötfärs
250 g
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 782 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna till gyllene färg.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Jordnötssås: Lägg hackade jordnötter, japansk soja, srirachasås, vitlök, socker, rödvinsvinäger och vatten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer.
  3. Sesam- och limedressad sallad: Strimla pak choy och grovhacka koriander. Skölj böngroddar. Lägg allt i en salladsskål. Skölj lime och finriv skalet. Blanda ner limeskal, saften från limen, sesamolja och sesamfrön i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
  4. Nötfärs i krämig jordnötssåsHetta upp lite olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och fått fin färg. Blanda ner jordnötssåsen i den stekta nötfärsen och låt sjuda ca 2 min. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.
  5. Servera nötfärs i krämig jordnötssås med sesam- och limedressad sallad och jasminris