35-45
Laktosfri
Ugnsrostad kalkonstek med balsamicosky, dragonsmör och rostade rotfrukter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- bakplåtspapper
- olivolja
- smör, rumsvarmt
- vetemjöl
- balsamvinäger
- socker
- vatten
Ugnsrostad kalkon
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Rostade rotfrukter
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Dragonsmör
Smör, rumsvarmt (Mjölk)
20 g
Torkad dragon
¾ tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Balsamicosky
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Balsamvinäger
½ dl
Socker
¾ msk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Köttbuljong
⅓ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Ugnsrostad kalkon: Snitta skinnet på kalkonlårsteken med en vass kniv. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek runt om i en stekpanna med lite smör ca 5 min. Lägg över i en ugnsform. Dra stekpannan från värmen, men diska den inte (används till balsamicoskyn). Tillaga klart kalkonsteken längst ner i ugnen ca 35 min, tills den är helt genomstekt.
- Rostade rotfrukter: Halvera småpotatis. Skala och skär morötter i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen (över kalkonen) ca 25 min.
- Dragonsmör: Mosa ihop smör, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar med en gaffel.
- Balsamicosky: Ställ tillbaka den använda stekpannan på värmen. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt balsamvinäger, socker, vatten, kinesisk soja och köttbuljong. Låt koka ihop ca 3 min.
- Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Skär upp kalkonsteken i tunna skivor. Servera kalkonstek med rostade rotfrukter, balsamicosky och dragonsmör.