Citronstekt Bjärekyckling med rotfrukts pot-au-feu och gremolata
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Citronstekt Bjärekyckling med rotfrukts pot-au-feu och gremolata

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Gremolata

Bladpersilja
10 g
Vitlök
½ klyfta
Citron, zest
1 st
Olivolja
2 msk
Salt
½ krm

Rotfrukts pot au feu

Potatis
400 g
Morot
1 st
Rotselleri (Selleri)
300 g
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
4 ½ dl
Smör (Mjölk)
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk

Citronstekt kyckling

Kycklingfilé
400 g
Salt
½ tsk
Smör (Mjölk)
Citron, saft
1 st
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 632 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en stektermometer (innertemp 72°C)!

  1. Gremolata: Finhacka bladpersilja och vitlök. Lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronzest i skålen tillsammans med olivolja och salt.
  2. Rotfrukts pot-au-feu: Halvera potatis. Skala och skär morot i grova bitar. Skala och skär rotselleri i kuber. Koka upp vatten och kycklingbuljong i en rymlig kastrull. Lägg ner potatis och låt koka ca 10 min under lock. Tillsätt rotselleri och morot och låt allt koka ytterligare ca 15 min. 
  3. Citronstekt kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 4 min per sida. Pressa i saften från den använda citronen och tillsätt en extra klick smör. Ös kyckling med citronsmöret ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Rotfrukts pot-au-feu: Lyft upp alla rotfrukter och potatis med en hålslev och lägg på ett fat, eller sila ner buljongen i en annan kastrull. Tillsätt smör och vitvinsvinäger till buljongen och mixa ihop med stavmixer. Lägg tillbaka rotfrukterna i den smörade buljongen.
  5. Skär upp kycklingen i skivor. Lägg upp buljongkokta rotfrukter och smörad buljong i djupa tallrikar. Servera med citronstekt kyckling och gremolata. Toppa med resten av persiljan.