Barbequekryddad Bjärekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis
Utan gluten

Barbequekryddad Bjärekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis

Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • olja
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
½ förp
Olja
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Salt
BBQ-sås
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ förp
Salt
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Krydda kycklinglårfilé med salt och stek ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Blanda ner bbq-sås i stekpannan.
Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
Servera barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!