Fläskkarré med dragonyoghurt och kryddrostade morötter
20-30
Utan gluten

Fläskkarré med dragonyoghurt och kryddrostade morötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Kryddrostade rotfrukter

Potatis
400 g
Morötter
300 g
Senap och dill (Senap)
1 påse
Olivolja

Dragonyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
1 förp
Salt
1 krm

Stekt fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 532 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kryddrostade rotfrukter: Klyfta potatis och skär morot i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 20 min, tills det är mjukt. Blanda med "senap och dill" krydda.
  3. Dragonyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner torkad dragon och salt.
  4. Stekt fläskkarré: Skär fläskkarré i jämntjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt.
  5. Servera stekt fläskkarré med kryddrostade rotfrukter och dragonyoghurt.