30-40
Vegetariskt
Zucchini- och cheddarplättar med klyftpotatis och krämig sallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vetemjöl
- ägg
- svartpeppar
- olivolja
- bakplåtspapper
Zucchini- & cheddarplättar
Zucchini
¾ st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vetemjöl (Vete)
¾ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Riven cheddarost (Mjölk)
75 g
Svartpeppar
Salt
Olivolja
Klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Krämig sallad
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
¼ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Till servering
Citron
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 568 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Zucchini- och cheddarplättar: Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över ½ tsk salt och låt stå ca 10 min.
- Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Krämig sallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Blanda allt med matyoghurt, spiskummin och salt.
- Zucchini- och cheddarplättar: Pressa ur vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl, ägg och riven cheddarost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Klicka ut ca 6 små plättar med en sked och stek ca 3 min per sida. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Till servering: Skölj citron ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet över de nystekta plättarna. Klyfta den använda citronen.
- Servera nystekta zucchini- och cheddarplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta!