Sticky chicken med sesamfrön och mangosalsa
20-30
Laktosfri

Sticky chicken med sesamfrön och mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Mangosalsa

Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Chili flakes
Salt

Sticky chicken

Kycklinglårfilé
300 g
Majsstärkelse
1 påse
Neutral olja
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Till servering

Jasminris
135 g
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 765 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mangosalsa: Skala mango. Tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt skal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Sticky chicken: Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak. Lägg kycklingen i en bunke och tillsätt majsstärkelse. Blanda runt.
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok och tillsätt kycklingen. Stek ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt soja- och ingefärssås och sesamfrön till stekpannan. Fortsätt steka 1-2 min tills det mesta av vätskan har kokat bort och kycklingen är klibbig.
  5. Servera sticky chicken med mangosalsa, chilimajonnäs och jasminris.