Sweet-chili chicken med paprika och basmatiris
15-20
Utan gluten

Sweet-chili chicken med paprika och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten

Sweet-chili chicken

Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Minutbitar
300 g
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Sweet chilisås
1 förp

Tillbehör

Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 623 kcal
  • Fett 12 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tillbehör: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär röd paprika i mindre bitar. Klyfta rödlök.
  3. Sweet-chili chicken: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Bryn kyckling minutbitar ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och sweet chilisås. Låt puttra ca 3 min. Smaka av med salt.
  4. Klyfta lime. Toppa grytan med koriander och servera med nykokt basmatiris och limeklyftor.