Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesisk ingefärskyckling
med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäsNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
Salt
2 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Fisksås
2 msk
Chili flakes
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan vid tillagning och ger god smak). Lägg kycklingen i en bunke och blanda med fisksås och chili flakes. Ställ åt sidan. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, socker och vatten. Låt allt bräsera ca 10 min, tills all vätska kokat bort. Rör nu hela tiden så att det inte bränns. Den ska bli karamelliserad och gyllenbrun.
Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen och sesamfrön i skålen. Krydda med salt.
Servera karamelliserad ingefärskyckling med jasminris, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!