Vietnamesisk ingefärskyckling med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs
Laktosfri
Utan gluten

Vietnamesisk ingefärskyckling

med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Fisksås
2 msk
(Fisk)
Chili flakes
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
714 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan vid tillagning och ger god smak). Lägg kycklingen i en bunke och blanda med fisksås och chili flakes. Ställ åt sidan. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, socker och vatten. Låt allt bräsera ca 10 min, tills all vätska kokat bort. Rör nu hela tiden så att det inte bränns. Den ska bli karamelliserad och gyllenbrun.
Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen och sesamfrön i skålen. Krydda med salt.
Servera karamelliserad ingefärskyckling med jasminris, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!