Vietnamesisk ingefärskyckling med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs
Laktosfri
Utan gluten

Vietnamesisk ingefärskyckling

med lime- och sesamdressad kålsallad och chilimajonnäs
Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • socker
  • vatten
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Gulbeta
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Fisksås
1 förp
(Fisk)
Chili flakes
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 742 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé (skär inte bort fettet, det smälter i stekpannan vid tillagning och ger god smak). Lägg kycklingen i en bunke och blanda med fisksås och chili flakes. Ställ åt sidan. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ca 5 min. Tillsätt ingefära, vitlök, socker och vatten. Låt allt bräsera ca 10-15 min, tills all vätska kokat bort. Rör nu hela tiden så att det inte bränns. Den ska bli karamelliserad och gyllenbrun.
Skala och skär gulbeta i tunna skivor. Strimla sedan skivorna till tunna strimlor. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen och sesamfrön i skålen. Krydda med salt.
Servera karamelliserad ingefärskyckling med jasminris, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!