Kycklinggyros med dilltzatziki, pommes frites, pitabröd och tomatsallad

Grekland

Kycklinggyros med dilltzatziki, pommes frites, pitabröd och tomatsallad

4.24 (108)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
Three spices
½ påse
Torkad timjan
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pitabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 757 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 89 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Blanda three spices, torkad timjan, salt, pressad vitlök och neutral olja i en rymlig bunke. Strimla kycklinglårfilè och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 15 min.
 Skär potatis i pommes frites liknande stavar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Torka av potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
 Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Finhacka dill. Blanda ner dill, matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i skålen.
 Halvera cocktailtomater. Finstrimla rödlök. Lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade kyckling ca 8 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är helt genomstekt.
Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen. 
Servera kycklinggyros med pommes frites, dilltzatziki, tomatsallad och pitabröd.
Smaklig måltid!