Tomatbakad falukorv i ugn med ris och kruspersilja
20-30
Utan gluten

Tomatbakad falukorv i ugn med ris och kruspersilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten

Tomatbakad falukorv

Falukorv
300 g
Mild senap (Senap)
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Socker
1 tsk
Vatten
½ dl
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g

Till servering

Basmatiris
135 g
Snackgurka
1 st
Kruspersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 771 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Tomatbakad falukorv: Skär cm-breda snitt i falukorven, nästan helt igenom och lägg i en smord ugnsform. Bred mild senap över falukorven. Frys in resten av falukorven! 
  3. Blanda konserverade körbärstomater, kycklingbuljong, torkad oregano, vatten och socker i en bunke. Häll tomatblandningen över falukorven i formen. Toppa korven med riven mozzarella. Tillaga i ugnen ca 20 min.
  4. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skär snackgurka i stavar och grovhacka kruspersilja. 
  5. Servera tomatbakad falukorv med basmatiris och gurkstavar. Toppa med kruspersilja.