Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad och sesamfrö
Laktosfri

Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad och sesamfrö

3.96 (205)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
  • vatten
Jasminris
135 g
Morot
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
Salt
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 583 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid? Rosta sesamfrön i en torr och het stekpannan.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morot. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och lite salt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
Blanda ihop teriyakisås, vatten och majsstärkelse i en liten skål. Strimla skivad fläskkotlett.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs det strimlade köttet och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med salt. Tillsätt teriyakisåsblandningen, låt koka ihop ca 2 min.
Servera teriyakiwokad fläskkotlett med jasminris och asiatisk kålsallad.
Smaklig måltid!