15-20
Vegetariskt
Krämig broccolisoppa med ägghalvor, fetaost, mynta och surdegsbaguette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- vatten
Broccolisoppa
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Broccolibuketter
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
4 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Mynta
20 g
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Ägg (Ägg)
2 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 685 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar mynta - finhacka och servera vid sidan!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp vatten i en kastrull (till steg 4).
- Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Broccolisoppa: Klyfta gul lök. Hetta upp lite smör i en rymlig kastrull. Fräs broccolibuketter, gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min under lock, tills broccolin mjuknat.
- Lägg försiktigt ner äggen i det kokande vattnet och koka äggen 7½ min. Häll av och spola kallt. Skala och halvera äggen.
- Broccolisoppa: Tillsätt mynta, efter egen smak (spara gärna några blad till servering) till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Lägg upp broccolisoppa i djupa skålar. Toppa med smulad fetaost och ägghalvor. Servera med nygräddad surdegsbaguette.