Köttfärsyakiniku med sesamfrön
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Köttfärsyakiniku
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Fullkornsris
1 dl
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Srirachasås
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går även bra att steka broccolin ca 3 min i lite neutral olja. Det funkar även fint att blanda ner lite srirachasås i steg 4 om du önskar.
- Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
- Köttfärsyakiniku: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka schalottenlök. Hetta upp sesamolja i en stekpanna eller wok. Fräs schalottenlök och nötfärs ca 5 min.
- Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka upp lättsaltat vatten (se tips!) i en kastrull och koka broccoli ca 2 min.
- Köttfärsyakiniku: Blanda ner riven ingefära, pressad vitlök, japansk soja, vatten och socker till stekpannan. Låt allt koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Strimla salladslök. Toppa köttfärsyakiniku med salladslök och sesamfrön. Servera med fullkornsris, broccoli och srirachasås.