Böntacos med valnötter, tomatsalsa och rostad chilimajs
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Bönröra
Rödlök
½ st
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Svarta bönor
1 förp
Valnötter (Valnötter)
15 g
Tomatsalsa
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
Rostad majs
Majs, (160 g)
1 förp
Chili flakes
Till servering
Tortillabröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.
- Bönröra: Hacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek löken på medelvärme ca 3 min.
- Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré till grytan och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chili flakes, paprikapulver och torkad oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
- Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka valnötter. Blanda ner allt i grytan.
- Tomatsalsa: Skär tomat i mindre bitar och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressa vitlök och limesaft. Smaka av med lite chili flakes och salt.
- Rostad majs: Häll av majs och torka med lite hushållspapper. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg. Avsluta med att strö över chili flakes.
- Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
- Fyll varma tortillabröd med bönröra, tomatsalsa, en klick matyoghurt och rostad majs.