Fläskkotlett med ljummen potatissallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
Potatissallad
Potatis
400 g
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Sockerärtor
1 förp
Mixsallad
30 g
Dressing
Olivolja
1½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
- Potatissallad: Skiva rödlök och rädisor. Halvera sockerärtor. Lägg allt i en salladsskål.
- Dressing: Blanda olivolja, balsamvinäger och flytande honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Potatissallad: Skär potatisen i mindre bitar och lägg i salladsskålen med grönsakerna. Häll över dressingen och blanda väl.
- Fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
- Servera nystekt fläskkotlett med ljummen potatissallad och mixsallad.