20-30
12
Points®värde per portion
Spaghetti med kalkonbacon och champinjoner
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Kalkonbacon
100 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Röd paprika
1 st
Flytande margarin
½+1½ tsk
Salt
Örtmix
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
125 g
Chili flakes
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla kalkonbacon. Hacka gul lök. Skiva champinjoner och strimla röd paprika.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Pastasås: Hetta upp ½ tsk flytande margarin och stek kalkonbacon tills det har fått lite fin färg, ca 3 min. Lägg upp på en tallrik. Spara stekpannan.
- Hetta upp 1½ tsk flytande margarin i den använda stekpannan. Stek lök, svamp och paprika, tills svampen fått färg och paprikan mjuknat. Krydda med lite salt och örtmix.
- Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 30 sekunder. Lägg tillbaka kalkonbacon i stekpannan med grönsakerna. Blanda ner Milda mat, och kycklingbuljong. Låt det sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
- Blanda ner lite av pastavattnet och rör runt till en krämig sås.
- Servera spaghetti med pastasåsen i djupa tallrikar. Toppa med chili flakes efter egen smak.