Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
- socker
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Shirazisallad
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Mynta
10 g
Myntayoghurt
Mynta
10 g
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Kryddstekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Paprikapulver
1 förp
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 597 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 42 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Shirazisallad: Skala och skär gurka i små tärningar. Finhacka rödlök och tärna tomat. Lägg allt i en skål och blanda med salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger. Finstrimla mynta och blanda ner i salladen vid servering.
- Myntayoghurt: Finstrimla mynta och finriv vitlök. Lägg i en liten skål och blanda med matyoghurt och salt.
- Kryddstekt lax: Blanda paprikapulver, spiskummin, salt och socker på en tallrik. Skär laxen i kuber, ca 3x3 cm. Vänd laxbitarna i kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen runt om, ca 3 min.
- Servera kryddstekt lax med bulgur, myntayoghurt och shirazisallad.