Shanghai noodles med sesamstekt fläskfärs, ingefära och salladslök
Laktosfri

Shanghai noodles med sesamstekt fläskfärs, ingefära och salladslök

4.11 (584)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • salt
  • vetemjöl
Sesamolja
½ tsk
(Sesamfrön)
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Fläskfärs
250 g
Salt
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Lime
½ st
Chili flakes
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Skär den vita delen av salladslöken i cm-stora bitar. Finstrimla den övre gröna delen av salladslöken. Skala och finhacka ingefära. Finstrimla morot och strimla röd paprika.
Hetta upp sesamolja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, paprika, den vita delen av salladslöken och morot. Fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Blanda ner woksås och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med pressad lime, salt och chili flakes.
Klyfta resten av den använda limen. Strö salladslök över woken och servera med limeklyfta. 
Smaklig måltid!