Fläskbullar garam masala med kokos och gröna ärtor
Laktosfri
Utan gluten

Fläskbullar garam masala med kokos och gröna ärtor

Rätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • vatten
    • svartpeppar
    Gul lök
    1 st
    Fläskfärs
    250 g
    Olja
    Salt
    ½ tsk
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    1 förp
    Garam masala
    1 förp
    Vatten
    3 dl
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Coconut cream
    1 förp
    Broccolibuketter
    1 förp
    Majsstärkelse
    1 påse
    Gröna ärtor
    1 förp
    Svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Lime
    1 st
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 814 kcal
    • Fett: 39 g
    • Kolhydrater: 80 g
    • Protein: 36 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Strimla gul lök. Rulla fläskfärs till köttbullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Tillsätt köttbullar och krydda med salt, stek ca 4 min. Blanda ner lök, pressad vitlök, curry och garam masala. Låt allt fräsa ytterligare ca 1 min.
    Rör ner vatten, kycklingbuljong, coconut cream och broccolibuketter. Koka ca 2 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Blanda ut majsstärkelse i lika delar vatten. Red grytan till önskad konsistens. Tillsätt gröna ärtor och smaka av med nymald svartpeppar.
    Skär lime i klyftor. Servera fläskbullar garam masala med limeklyfta och basmatiris.
    Smaklig måltid!