Laktosfri
Utan gluten
Fläskbullar garam masala med kokos och gröna ärtor
Rätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Fläskfärs
250 g
Olja
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 förp
Garam masala
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
1 förp
Broccolibuketter
1 förp
Majsstärkelse
1 påse
Gröna ärtor
1 förp
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 814 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök. Rulla fläskfärs till köttbullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Tillsätt köttbullar och krydda med salt, stek ca 4 min. Blanda ner lök, pressad vitlök, curry och garam masala. Låt allt fräsa ytterligare ca 1 min.
Rör ner vatten, kycklingbuljong, coconut cream och broccolibuketter. Koka ca 2 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Blanda ut majsstärkelse i lika delar vatten. Red grytan till önskad konsistens. Tillsätt gröna ärtor och smaka av med nymald svartpeppar.
Skär lime i klyftor. Servera fläskbullar garam masala med limeklyfta och basmatiris.
Smaklig måltid!