Laktosfri
Soja- och sesambräserade färsbiffar
med asiatisk coleslaw, lime och korianderRätten saknar betyg
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- mjölk
- olja
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs
½ dl
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 påse
Nötfärs
250 g
Olja
Japansk soja
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Sesamolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Majsstärkelse
2 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 833 kcal
- Fett: 40 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla pak choy. Skala och grovriv morot. Grovhacka koriander. Lägg allt i en rymlig bunke. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Tillsätt limeskal, pressad saft från limen, pressad vitlök, salt, chili flakes och majonnäs till bunken. Blanda ihop ordentligt.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och malen ingefära i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma smeten till 4 biffar.
Blanda ihop japansk soja, vatten, sesamolja, vitvinsvinäger, pressad vitlök, socker och majsstärkelse i en skål.
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs biffarna ca 2 min per sida. Tillsätt soja- och sesamsåsen. Låt biffarna bräsera klart i såsen ca 4 min, eller tills de är helt genomstekta.
Servera soja- och sesambräserade färsbiffar med jasminris och asiatisk coleslaw.
Smaklig måltid!