Laktosfri
Kyckling- och jordnötswok
med päronsallad och chilimajonnäsNytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Koriander
20 g
Päron
1 st
Lime
1 st
Salt
2 krm
Morotsjulienne
1 förp
Olja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
Hackade jordnötter
1 förp
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka koriander och grovriv päron. Lägg i en skål och blanda ner pressad saft från limen, salt och morotsjulienne.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Bryn strimlad kycklingfilé på hög värme ca 2 min. Tillsätt soja- och ingefärssås och hackade jordnötter. Koka ihop ca 1 min, tills nästan all sås reducerats ner och kycklingen är helt genomstekt.
Servera kyckling- och jordnötswok med päron- och morotssallad, jasminris och en klick chilimajonnäs.
Smaklig måltid!