Lägre pris
Lägre pris
Spaghetti med gräddig tomatsås
parmesan och kalkonbacon3.72 (97)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Riven parmesan
25 g
Spaghetti
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan
25 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 642 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka gul lök och tärna tomat. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och tomat ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, vatten och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper. Grovhacka ruccola.
Blanda nykokt pasta med ruccola och tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och stekt kalkonbacon. Servera direkt!
Smaklig måltid!