Spaghetti med gräddig tomatsås, parmesan och kalkonbacon

Lägre pris

Lägre pris

Spaghetti med gräddig tomatsås

parmesan och kalkonbacon
3.72 (97)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Spaghetti
200 g
(Vete)
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 642 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Finhacka gul lök och tärna tomat. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och tomat ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, vatten och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper. Grovhacka ruccola. 
Blanda nykokt pasta med ruccola och tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och stekt kalkonbacon. Servera direkt!
Smaklig måltid!