Fläskfärsbullar med nudlar och sesamfrön

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri

Fläskfärsbullar med nudlar

och sesamfrön
Rätten saknar betyg
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • vatten
  • ägg
  • salt
  • olja
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
4 dl
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Fläskfärs
250 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 666 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta hastigt sesamfrön i en torr och het stekpanna!

Skär pak choy i mindre bitar. Skala och strimla morot och rödlök. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
Lägg ströbröd, ägg, pressad vitlök och salt i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Forma till 6-8 stora bullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bullarna runtom ca 5 min, tills de fått fin färg.  
Lägg pressad vitlök, malen ingefära, japansk soja, vitivnsvinäger och vatten i en rymlig kastrull. Låt koka upp och sjud ca 5 min. 
Lägg ner fläskfärsbullarna i buljongen och låt sjuda ca 5 min. Vänd ner pak choy, morot och lök sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Fördela kokta nudlar i två skålar. Slå över buljong med fläskfärsbullar. Toppa med sesamfrön (se tips).
Smaklig måltid!