Laktosfri
Utan gluten
Koreansk fläskgryta med ingefära, sesamfrön och salladslök
Rätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Gul lök
1 st
Salladskål
150 g
Olja
Grytbitar av fläsk
300 g
Salt
½ tsk
Tomatpuré
1 förp
Srirachasås
½ förp
Vatten
3 dl
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Japansk soja
1 förp
Sesamolja
1 påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 649 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Klyfta gul lök. Skär salladskål i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs grytbitar av fläsk ca 3 min, tills de fått fin stekyta. Krydda köttet med salt. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpurè, srirachasås, socker, vitvinsvinäger, japansk soja och vatten. Låt sjuda ca 25 min under lock. Blanda ner salladskål och sesamolja, låt allt koka ytterligare ca 5 min.
Rosta sesamfrö i en torr stekpanna. Finstrimla salladslök.
Toppa grytan med salladslök och sesamfrön. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!