Lägre pris
Lägre pris
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Tofu curry
med kokos och broccoliNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Tofu
230 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Olja
2 msk
Massaman currypasta
½ förp
Vetemjöl
2 tsk
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär tofu i tärningar (ca 2x2 cm). Pressa ur vätskan ur tofun mellan hushållspapper eller en kökshandduk. Finhacka gul lök och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt massaman currypasta och fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Blanda ner socker, salt, vitvinsvinäger och vatten. Koka ca 3 min.
Tillsätt tofun och broccolin till grytan, sjud ca 2 min. Rör ner coconut cream. Koka upp och smaka av med salt.
Servera tofu curry med jasminris.
Smaklig måltid!