Krämig blomkålssoppa med tanelliost, champinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter
Vegetariskt

Krämig blomkålssoppa med tanelliost

champinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter
Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • smör
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Grönkål
200 g
Olivolja
Salt
1 krm
Bakplåtspapper
1 st
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
½ tsk
Vatten
6 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Grönsaksbuljong
1 påse
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 508 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Repa grönkålen från stammen. Lägg på en ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite salt och olivolja. Lägg surdegspavé på andra sidan plåten. Tillaga allt mitt i ugnen ca 10 min, men håll koll så att grönkålen inte blir bränd.
 Skär blomkål i mindre bitar och finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt salt, vatten, vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 20 min, tills blomkålen är helt mjuk. 
Finriv tanelliost. Tillsätt riven ost till soppan och mixa helt slät med stavmixer. Späd med mer vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
 Kvarta champinjoner. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
 Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt hasselnötter och fräs ca 1 min.
Lägg upp soppa i djupa tallrikar. Toppa med svampfräs, frasig grönkål och smörstekta hasselnötter. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!