ViktVäktarna
Vegetariskt
Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Spaghetti
125 g
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
125 g
Ruccola
30 g
Tanelli hårdost
1 st
Citron, skal och saft
½ st
Gröna ärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån
15 g
Babyspenat
30 g
Olja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Dela broccoli i mindre buketter. Halvera cocktailtomater.
Finriv tanelliost. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg gröna ärtor i ett durkslag, doppa ner det i pastakastrullen och låt vara i ½ min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Lägg gröna ärtor i en mixerbunke, men spara ca ½ dl gröna ärtor till steg 5. Tillsätt pressad vitlök, mandelspån, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk) och babyspenat, neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa ihop till en pesto med stavmixer.
Blanda avrunnen pasta och broccoli med mandel- och ärtpesto, resten av ärtorna och det sparade pastavattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pasta med mandel- och ärtpesto och broccoli. Toppa med ruccola och cocktailtomater.
Smaklig måltid!