Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

ViktVäktarna

Vegetariskt

Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Spaghetti
125 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
125 g
Ruccola
30 g
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Citron, skal och saft
½ st
Gröna ärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån
15 g
(Mandel)
Babyspenat
30 g
Olja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Dela broccoli i mindre buketter. Halvera cocktailtomater.
 Finriv tanelliost. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg gröna ärtor i ett durkslag, doppa ner det i pastakastrullen och låt vara i ½ min.  
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Lägg gröna ärtor i en mixerbunke, men spara ca ½ dl gröna ärtor till steg 5. Tillsätt pressad vitlök, mandelspån, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk) och babyspenat, neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa ihop till en pesto med stavmixer.
Blanda avrunnen pasta och broccoli med mandel- och ärtpesto, resten av ärtorna och det sparade pastavattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera pasta med mandel- och ärtpesto och broccoli. Toppa med ruccola och cocktailtomater. 
Smaklig måltid!