Fläskkarré med dragonyoghurt och kryddrostade morötter

Lägre pris

Utan gluten

Fläskkarré med dragonyoghurt och kryddrostade morötter

Rätten saknar betyg
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Senap och dill
1 påse
(Senap)
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 förp
Salt
1 krm
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och skär morot i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 20 min, tills det är mjukt. Blanda med "senap och dill" krydda.
 Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner torkad dragon och salt.
 Skär fläskkarré i jämntjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkarré med kryddrostade rotfrukter och dragonyoghurt.
Smaklig måltid!