Lägre pris
Utan gluten
Fläskkarré med dragonyoghurt och kryddrostade morötter
Rätten saknar betyg
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- olja
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Senap och dill
1 påse
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
1 förp
Salt
1 krm
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 532 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 46 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och skär morot i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 20 min, tills det är mjukt. Blanda med "senap och dill" krydda.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner torkad dragon och salt.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkarré med kryddrostade rotfrukter och dragonyoghurt.
Smaklig måltid!