Phad thai med ägg och jordnötter

Lägre pris

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Phad thai med ägg och jordnötter

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Rödlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Böngroddar
1 förp
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
1 msk
Morot
1 st
Chili flakes
1 förp
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 652 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner pressad saft från limen, japansk soja och socker i skålen.
Skala och strimla morot. Strimla rödlök. Finhacka vitlök. Skölj böngroddar. Vispa ihop äggen i en separat skål.
 Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morotsjulienne, rödlök och vitlök ca 1 min. Tillsätt äggen och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt nudlarna, woksås, böngroddar och koriander, woka ihop ca 1 min. Krydda med chili flakes.
Strö jordnötter över woken och servera direkt!
Smaklig måltid!