Varmrökt lax med ljummen äppelsallad och senapskräm

Sommar

Varmrökt lax med ljummen äppelsallad och senapskräm

4.25 (285)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Matvete
125 g
(Vete)
Dill
20 g
Rött äpple
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Finhacka dill. Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja och honung. 
Häll av matvetet och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner i skålen med äppelsallad. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Bryt varmrökt lax i bitar och servera med ljummen äppelsallad och senapskräm.
Smaklig måltid!