Grönsakslasagne al forno
Vegetariskt

Grönsakslasagne al forno

3.94 (443)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
Aubergine
½ st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Lasagneplattor
150 g
(Ägg, Vete)
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 750 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 102 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna aubergine. Klyfta rödlök tunt. Lägg allt i en smord ugnsform (ca 20x30 cm) och blanda med pressad vitlök, torkad oregano, rosmarin/timjan mix, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner krossade tomater och grönsaksbuljong. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, och koka upp under vispning. Sjud ca 4 min, tills såsen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och rör ner mozzarella. Smaka av med lite salt.
Ta ut ugnsformen med rostad tomatsås. Häll över hälften av tomatsåsen i en bunke. Varva lasagneplattor, bechamelsås och tomatsås i formen, avsluta med béchamelsås. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills lasagnen är klar.
Dela tomater i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med mixsallad och lite balsamvinäger. 
Servera lasagne al forno vegetariane med sallad. 
Smaklig måltid!