Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
Aubergine
½ st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
3 dl
Riven mozzarella
100 g
Salt
Lasagneplattor
150 g
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 750 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 102 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna aubergine. Klyfta rödlök tunt. Lägg allt i en smord ugnsform (ca 20x30 cm) och blanda med pressad vitlök, torkad oregano, rosmarin/timjan mix, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner krossade tomater och grönsaksbuljong. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, och koka upp under vispning. Sjud ca 4 min, tills såsen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och rör ner mozzarella. Smaka av med lite salt.
Ta ut ugnsformen med rostad tomatsås. Häll över hälften av tomatsåsen i en bunke. Varva lasagneplattor, bechamelsås och tomatsås i formen, avsluta med béchamelsås. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills lasagnen är klar.
Dela tomater i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med mixsallad och lite balsamvinäger.
Servera lasagne al forno vegetariane med sallad.
Smaklig måltid!